ЄС має призначити спецпредставника з питань Криму й Донбасу, – комітет асоціації

 

Європейський Союз має докладати більше для вирішення конфлікту на Донбасі та деокупації Криму і призначити спеціального представника з цих питань.

Про це йдеться у заяві, ухваленій Парламентським комітетом асоціації ЄС-Україна на засіданні, що відбулося 18-19 квітня у Страсбурзі.

“ЄС повинен робити амбітні пропозиції стосовно своєї ролі у вирішенні конфлікту, такі як призначення спеціального представника ЄС щодо конфлікту в Східній Україні та Криму”, – йдеться у заяві, яку цитує “Європейська правда“.

Комітет розчарований з приводу того, що за чотири роки після незаконної анексії Криму та міста Севастополя Російською Федерацією жодної конкретної пропозиції міжнародного формату переговорів з деокупації півострова не було обговорено.

“Висловлюємо жаль з приводу того, що Рада із закордонних справ не затвердила висновки щодо України на своєму останньому засіданні у березні 2018 року, тому закликаємо держави-члени ЄС провести цю дискусію з ухваленням висновків на черговому можливому засіданні Ради закордонних справ”, – йдеться у заяві.

Депутати також засудили незаконне ув’язнення у Росії та Криму громадян України, назвавши його політичним переслідуванням, а також погіршення ситуації з правами людини в Криму, зокрема для кримських татар.

“У світлі цих подальших порушень міжнародного права та основних прав людини вважаємо, що ЄС та Україна мають не тільки продовжувати існуючі санкції, а й накладати додаткові на Росію, в тому числі на тих, хто відповідає за порушення прав людини та організацію так званих президентських виборів в Криму та місті Севастополь”, – наголошується в заяві.

Читайте також:
Вашингтон уперше призначив спецпредставника по врегулюванню в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна