У Луценка вже готові документи для зняття недоторканності ще з п’яти нардепів

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє про готовність на 90% документів для подання до Верховної Ради щодо зняття недоторканності з п’яти народних депутатів. Про це генпрокурор сказав журналістам на брифінгу в прокуратурі Дніпропетровської області у четвер, 19 квітня.

“У мене на столі п’ять матеріалів, в тому числі і зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо зняття депутатської недоторканності з ряду народних депутатів. Інформація про готовність таких документів відповідає дійсності на 90%”, – заявив Луценко.

Він уточнив, що оприлюднить таку інформацію лише після підписання відповідних документів.

Генпрокурор висловив переконання, що зібрані документи достатні для подання до парламенту на зняття депутатської недоторканності, але “юридичне управління Генеральної прокуратури має надати свій висновок, можливо внести технічні поправки в сам текст”.

“Обставини, які я контролюю вже протягом, напевно, півроку – наприклад, у Дніпропетровській області, дещо менше по інших областях, – з моєї точки зору чітко вказують на можливість походу до Верховної Ради”, – сказав Луценко.

“Думаю, що цей час не за горами, але не сьогодні”, – додав генпрокурор, слова якого передає УНІАН.

Нагадаємо, 6 квітня стало відомо, що Конституційний Суд починає розглядати скасування депутатської недоторканості

Читайте також:
Рада дала згоду на арешт Савченко. ВІДЕО ДОКАЗІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна