У Луганську пікетуватимуть ОБСЄ через нібито обстріл “парадної армади”

 

У Луганську в п’ятницю, 20 квітня, відбудеться пікетування молоддю місії ОБСЄ у зв’язку з начебто обстрілом техніки “ЛНР”, підготовленої для параду до 9 травня.

Про це повідомляє видання “Тиждень” з посиланням на джерела.

“Завтра, 20.04.2018 о 12:00, відбудеться пікетування молоддю місії ОБСЄ в Луганську в зв’язку з “обстрілом” техніки для майбутнього параду. Сьогодні телефонограмою по навчальних закладах збирають молодь для обов’язкової явки завтра до ресторану «Корона»”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 13 квітня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ оприлюднила фото десятків одиниць військової техніки на околиці Луганська, яку бойовики нібито планують використати для проведення параду в центрі міста 9 травня.

Підписи на знімку повідомляють, що в рядах стоять 7 ракетних систем “земля-повітря”, 7 танків, 7 реактивних систем залпового вогню, 7 самохідних гаубиць і 10 гаубиць на буксирі, а також 7 БМП та 7 БТРів.

17 квітня прес-центр штабу АТО з посиланням на розвідку повідомив, що в районі зосередження військової техніки, яке фіксували спостерігачі СММ ОБСЄ, сталося загоряння автомобіля, від якого пожежа перекинулася на решту техніки. Припускається, що один з автомобілів був завантажений боєприпасами, які здетонували внаслідок пожежі.

У штабі зазначили, що, за інсайдерською інформацією зі штабу 2-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ, “ворожа розвідка не фіксувала пересування артилерійських підрозділів сил антитерористичної операції у зазначений період”. Пересування українських підрозділів напередодні інциденту не фіксували й представники місії СММ ОБСЄ.

Із 17 квітня в ЗМІ “ЛНР” активно поширюється інформація про нібито обстріл силами АТО району Луганська, де проводилися заходи з підготовки техніки до параду.

Із цього приводу штаб АТО заявив, що це є черговою невдалою спробою бойовиків скомпрометувати сили АТО й приховати від своїх кураторів власну недолугість та справжні причини інциденту.

 

Читайте також:
“5 хвилин шизофренії”. Як в “ДНР” тренують “мирну” відсіч збройній іноземній місії.
ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна