Штаб АТО спростував заяви ворога про обстріли Україною ДФС та блокпосту “Олександрівка”

 

Прес-центр АТО спростував повідомлення окупаційних ЗМІ щодо обстрілу фахівців Донецької фільтрувальної станції неподалік Авдіївки, яке сталося 17 квітня, та нібито поранення військовими Збройних сил України цивільних осіб неподалік блокпосту “Олександрівка” (тимчасово окупована територія) в четвер, 19 квітня.
Про це йдеться у спеціальній заяві штабу, оприлюдненій ввечері.

“Як підтверджується офіційними джерелами та інсайдерською інформацією розвідки штабу АТО в керівництві російсько-окупаційної адміністрації, згаданий «інцидент» біля блокпосту «Олександрівка» є не інакше як черговою зрежисованою постановкою від окупантів.
На користь цього свідчить факт евакуації «поранених» не каретою швидкої допомоги, а військовослужбовцями у позашляховику білого кольору із номерними знаками РФ реєстрації 177-го регіону.
Також про фейковий характер новини свідчать результати моніторингу представників СММ ОБСЄ, якими не підтверджуються обстріли на цій ділянці місцевості у вказаний в окупаційних ЗМІ період часу. Відсутність обстрілів засвідчує і моніторинг обстановки на лінії зіткнення у штабі АТО”, – заявили у прес-центрі штабу АТО.

“З іншого боку, якщо факт поранення цивільних осіб і мав місце, то враховуючи розміщення блокпосту «Олександрівка» та віддаленість його до позицій ЗС України, що складає близько 2-3 км, обстріл зі снайперського озброєння міг вестись виключно бойовиками російсько-окупаційних військ”, – зазначили у штабі.

Там додали, що останнім часом саме у районі КПВВ “Мар’їнка” розвідка штабу неодноразово відзначала активізацію діяльності снайперських груп ворога, які здійснюють обстріли позицій українських військ зі снайперського озброєння калібру 12,7 мм.

Також у штабі повідомили, що від початку доби 19 квітня до 18:00 російсько-окупаційні війська здійснили 12 обстрілів позицій українських захисників.
Внаслідок ворожого вогню один український захисник отримав поранення.

Читайте також:
УІНП відзначає звільнення Донбасу українською армією. 100-річної давнини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна