Противник розширив географію обстрілів, двох бійців ЗСУ поранено

 

Протягом минулої доби, 18 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 50 обстрілів позицій сил АТО. Ворог й надалі застосовує озброєння заборонене Мінськими угодами, повідомляє прес-центр штабу операції.

На Донецькому напрямку із 120- та 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляні захисники шахти “Бутівка”, Невельського та Новотроїцького. Крім цього, під вогонь зі 120-мм мінометів потрапили наші позиції поблизу Миколаївки, а 82-мм міномети та гранатомети противник застосував в районі Пісое та Водяного.
Також з гранатометів противник відкривав вогонь по оборонцях Талаківки, Гнутового, Богданівки та Авдіївки, з озброєння БМП – наші укріплення під Богданівкою, з великокаліберних кулеметів – поблизу Опитного, Водяного і Талаківки, стрілецької зброї – в районі Лебединського, Верхньоторецького, Мар’їнки, Кам’янки, Широкиного та Авдіївки, а неподалік Гнутового вівся снайперський вогонь.

На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм по українських укріпленнях поблизу Новоолександрівки та Попасної, з гранатометів були обстріляні оборонці Луганського та Світлодарська, з великокаліберних кулеметів – наші позиції під Новолуганським, а зі снайперської зброї – поблизу Майорська та Новгородського.

Унаслідок ворожих обстрілів один український воїн зазнав поранення. Ще один наш захисник – отримав бойове травмування. Постраждалих доправлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу, повідомили у штабі.

Читайте також:
Донецька фільтрувальна станція припинила роботу після обстрілів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна