Президент дав старт системі протидії антиукраїнському мовленню на сході України

 

Президент Петро Порошенко в Ситуаційному центрі  провів нараду щодо інформаційної безпеки держави та протидії російській пропаганді, під час якої дав старт роботи Системи протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення Антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент оголосив, що Рада нацбезпеки та оборони за активної участі Міністерства інформаційної політики, комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, Нацради телебачення і радіомовлення та СБУ розробила і реалізувала систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення АТО.

“Ми захистимо українців від «інформаційної отрути», яка приходить до нас із Російської Федерації”, – заявив Порошенко.

Система комплексної протидії російській інформаційній агресії блокує аналогові та цифрові телевізійні сигнали понад 40 каналів російського і проросійського телебачення на території більш ніж 150 населених пунктів на лінії розмежування.

Президент доручив забезпечити надійний захист як системи протидії антиукраїнському мовленню з зоні проведення АТО, так і захист українських передавачів, які забезпечують мовлення на тимчасово окуповану територію.

“Мова йде про те, щоб донести сигнал українських засобів масової інформації, які сьогодні можуть вважатися щепленням проти російської пропаганди. І допомога, в тому числі іноземних партнерів, які передали нам передавачі, не менш важлива, ніж передача нам летальної зброї, бо це також є ключовою системою захисту суверенітету України від гібридної агресії”, – наголосив президент.

Глава держави також повідомив, що планує найближчим часом відвідати Донецьку і Луганську області й особисто перевірити якість трансляції сигналів українських мовників в зоні проведення АТО.

Президент також доручив секретареві РНБО Олександру Турчинову опрацювати питання розміщення подібних систем протидії не лише у зоні АТО, а й у місцях підвищеної небезпеки таких загроз.

“Щоб ми розглянули можливість застосування відповідних технологій систем протидії антиукраїнському мовленню не лише вздовж українсько-російського кордону, а й вздовж неконтрольованої ділянки українсько-молдовського кордону на ділянках Придністров’я”, – сказав він, зазначивши, що там також “є можливість організації інформаційної диверсії”.

Також Порошенко закликав прискорити перехід України на цифрове мовлення, а Службі безпеки доручив відстежувати місця найбільшого проникнення на українську територію медійного телевізійного сигналу.

Читайте також:
До третіх роковин анексії Криму РФ Україна запустила телевежу на Чонгарі

Канада передала прикордонникам у Краматорську техдопомогу
для створення захищеної інформаційної мережі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна