Нардеп-козак Гаврилюк пояснив використання ним волонтерського авто у приватних цілях

 

Народний депутат від “НФ”, учасник АТО Михайло Гаврилюк користується автомобілем волонтерської організації зокрема і в приватних цілях.
Про це він розповів кореспонденту ТСН.

“Щоправда, відповідав на запитання про машину депутат неохоче”, – зазначає видання.

“Навіщо вам це знати? Скоро старі станете, якщо все будете знати”, – сказав нардеп.

Раніше про те, що “козак” Михайло Гаврилюк використовує волонтерський автомобіль в особистих цілях, заявив у “Фейсбуці” Василь Крутчак, який називає себе журналістом.
За його словами, Гаврилюк їздить на цій машині більше двох років, хоча вона передавалася для АТО. Крутчак назвав цю схему “жлобсько-мародерською”.

Відповідаючи на закиди, Гаврилюк пояснив ТСН, що на цьому авто волонтери збирають допомогу для АТО в тилу, яку згодом переправляють на Схід уже вантажним транспортом.
Нардеп запевняє, що сам користується машиною тільки тоді, коли в ній немає іншої нагальної необхідності.

“Ця машина в нас є для того, щоб можна було поїхати до будинків до людей – хто дає картопельки, хто грушки… У нас є спеціальна волонтерська машина, якою ми збираємо провізію у “Газельку” і веземо в зону АТО. На сьогодні-завтра-післязавтра вона потрібна не буде. Я нею користуюсь, коли вона нікому не потрібна. Вона числиться на батальйоні, в якому я раніше служив. На мені вона не числиться. Якщо я на ній два-три рази проїхався, нічого страшного немає”, – прокоментував Гаврилюк, який у 2014 році був бійцем  батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Золоті ворота”.

Як видно з фото, на автівці – військові номери КВ 0404.

Натомість Крутчак заявляє, що нардеп постійно використовує авто для приватних поїздок і добирання на роботу до ВР у Києві, удома в Чернівецькій області тощо.

При цьому в коментарях до допису Крутчака буковинський волонтер Ігор Влад написав: “Автомобіль, яким користується Міша – KІА Сerato 2003 р. на італійській реєстрації. Був придбаний особисто мною в 2015 році за 2800$ в місті Чернівці для волонтерських цілей. Оскільки я є керівником ГО “Козацька звитяга” в Чернівецькій області і волонтером. Всім цим словам є фото- і відеопідтвердження і багато свідків”.

Він зазначив, що авто справді використовується для волонтерських цілей у тилу, зокрема возить гуманітарні вантажі в дитбудинки й лікарні, причому за кермом у цих поїздках часто перебуває нардеп Гаврилюк.

Читайте також:
Голова податкового комітету ВР виключає амністію для “євроблях”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна