Канада передала прикордонникам у Краматорську техдопомогу для створення захищеної інформаційної мережі

 

Військовослужбовці Державної прикордонної служби України  в Краматорську отримали технічну допомогу від уряду Канади.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Допомогу виділено на суму 500 тисяч доларів США. На ці гроші закупили обладнання, необхідне прикордонникам.

У Краматорськ приїхали надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук та голова програми UNOPS в Україні Сергій Волков.

“Прикордонники отримали комп’ютерне обладнання, серед якого сервери та 150 автоматизованих робочих місць на базі «тонких клієнтів». Крім того, канадці поставили програмне та апаратне устаткування і радіостанції”, – зазначили в ДПСУ.

Як повідомляється, отримане обладнання дозволить розгорнути захищену інформаційну мережу, що досить актуально в умовах кібератак як “однієї з основних загроз сьогодення”.

Відео Держприкордонслужби:

“Завдяки підтримці Уряду Канади та ефективній діяльності Управління ООН з обслуговування проектів ми реалізували пілотний проект на базі Краматорського прикордонного загону у розгортанні захищеної інформаційної мережі”, – зазначив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

Він також повідомив, що цей досвід планується реалізувати і в інших підрозділах новоствореного Донецько-Луганського регіонального управління ДПСУ, а згодом поширити такий підхід на інші органи прикордонної служби.

Розгорнуті автоматизовані робочі місця “тонкий клієнт” забезпечують віддалену роботу з інформацією, оскільки вона зберігається на спеціалізованому серверному вузлі в Києві. Фактично на самих комп’ютерах ніяких даних користувача або організації фізично не зберігається.

“Наша рука допомоги – це спосіб поліпшення життя сьогодні, а також спосіб побудови мирнішої, безпечнішої, кращої України для всіх громадян і для всіх партнерів, яких є багато у світі», – наголосив посол Канади Роман Ващук.

Читайте також:
Місія UNIFIER: Канада збільшила число військових інструкторів в Україні до 240

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна