Німеччина надає Україні 9 млн. євро на житло для переселенців

 

Німеччина надає Україні новий грант  – на суму 9 млн. євро – на створення житла для внутрішньо переміщених осіб.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі Мінсоцполітики.

Згідно з анонсом, підписання фінансової та проектної угоди між Кабінетом Міністрів України, Українським фондом соціальних інвестицій та державним німецьким банком KfW відбудеться 19 травня.

“Ці кошти будуть спрямовані на створення житла для внутрішньо переміщених осіб у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях, а також у підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей”, – зазначили у відомстві.

Від України угоду підпишуть міністр соціальної політики України Андрій Рева та виконавчий директор УФСІ Андрій Лактіонов, від Німеччини – Меріон Кніш, керівник міського та інфраструктурного підрозділу Німецького банку розвитку KfW.

Після церемонії буде уточнено деталі плану допомоги уряду Німеччини Україні в інтересах ВПО.

Банк KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau, “Кредитна установа для відбудови”) – німецький державний банк розвитку зі штаб-квартирою у Франкфурті-на-Майні, заснований у 1948 році як складова частина “плану Маршалла”.
Нині KfW є третім за величиною активів банком ФРН і за дорученням німецького уряду фінансує програми розвитку у всьому світі.

Читайте також:
Прокуратура повідомила про підозру екс-чиновнику КОДА,
який пустив наліво кошти ЄС на гуртожиток для переселенців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.