Контрактник 1-ї танкової бригади продавав два гранатомети за 18,6 тис. грн.

 

Солдата-контрактника 1-ї окремої танкової бригади ЗС України викрили на незаконному збуті боєприпасів та озброєння і затримали.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

Солдат, який пройшов АТО, продавав у квітні спершу гранати й набої, а потім і гранатомети.

“Військовослужбовець служби за контрактом ще 04.04.2018, з метою незаконного збагачення, з корисливих мотивів, реалізував цивільній особі за 3200 гривень арсенал боєприпасів, а саме: дві гранати РГД-5, три гранати Ф-1 та 138 патронів калібру 7,62 мм”, – зазначили в прокуратурі.

“Продовжуючи злочинну діяльність, 17.04.2018 військовий злочинець реалізував два гранатомети: РПГ-18 та РПГ-26, за які отримав платню у сумі 18 600 гривень, проте одразу ж був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України”, – повідомили силовики.

Зброю, боєприпаси та грошові кошти вилучено.

За попередньою інформацією, враховуючи проходження підозрюваним служби в складі підрозділів військової частини в зоні АТО, боєприпаси були доставлені останнім саме з території проведення операції.

Ідеться про подію в 1 отбр ОК “Північ”, що дислокується в смт Гончарівське Чернігівського району.

Затримання проводили слідчі Чернігівського районного відділення ГУ НП спільно з працівниками Управління СБ України Чернігівщини під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій в рамках здійснення досудового розслідування кримінального провадження за ст. 263 ч. 1 Кримінального кодексу України за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ст. 263 ч. 1 КК України та щодо додаткової кваліфікації його дій за ст. 410 ч. 3 КК України, а також обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та накладення арешту на майно.

У прокуратурі нагадали, що ст. 263 ч. 1 КК України (“носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу”) передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Ст. 410 ч. 3 ККУ (“викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану”) передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно в Києві обстріляли з гранатомета в офіс “Київміськбуду”, а гранатою підривали районний підрозділ “Київенерго”.

Читайте також:
У Десні прокуратура викрила продаж зброї і боєприпасів з військової частини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна