Акції протесту у Вірменії: опозиція оголосила “оксамитову революцію”

 

На тлі масових вуличних акцій протесту опозиційний депутат парламенту Вірменії Нікол Пашинян оголосив про початок початок у країні “народної оксамитової революції”.

Про це інформує NewsS.am.

У понеділок, 16 квітня, у Єревані сталися сутички, в результаті яких постраждали понад 40 осіб – в основному люди поранилися об колючий дріт або постраждали в тисняві. Поліція застосовувала спецзасоби.

Центр вірменської столиці і надалі заповнений протестувальниками, вони перекривають центральні вулиці.. Причому, на відміну від попередніх протестних акцій, цього разу на мітинги вийшло багато молоді, які виступають проти Саргсяна.

Поліція вірменської столиці Єревана станом на 12:30 17 квітня повідомила про затримання станом на 12:30 59 мітингувальників.

“Ми підемо ходою і паралізуємо діяльність державних відомств. Там, де вдасться увійти, увійдемо і проведемо сидячі акції протесту. Де не вдасться, будемо сидіти перед будівлями, не дозволяючи нікому увійти в будівлю, а вийти – за умови приєднання до мітингу”, – заявив Нікол Пашинян, звертаючись до протестувальників.

При цьому опозиціонер закликав учасників масових акцій не застосовувати насилля і зберігати мирний характер протесту. Також він зазначив, що відкинув вимоги правоохоронців припинити мітинг.

“Мені передали повідомлення поліції… У присутності кількох десятків людей я розірвав папір”, – підкреслив Пашинян, зазначивши, що після цього були затримані десятки протестувальників.

Напередодні поліція виступила із заявою про те, що прийняла рішення припинити мітинг, який порушує громадський порядок.
Правоохоронці намагалися заблокувати протестуючих біля будівлі Поліції Вірменії, але ті прорвали оточення і рушили далі центральними вулицями міста.

Акції протесту організовані опозиційною фракцією “Елк”, Нікол Пашинян є лідером партії “Громадянський договір”.
Демонстранти скандують “Зроби крок, відкинь Сержа” та ін.

У ході конституційної реформи парламент Вірменії у березні обрав президентом дипломата Армена Саркісяна.

Читайте також про 2016 рік:
Під час протестів у Вірменії відбулася спроба самоспалення,
з Росії нагадують про “жахи Майдану”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна