У Польщі арештували лідера партії попередників, “Громадянської платформи”

 

Польський суд узяв під варту Станіслава Гавловського – генерального секретаря найбільшої опозиційної партії – “Громадянська платформа”, яка перебувала при владі в 2007-2015 ркоах.

Як повідомляє Tvn24, прокуратура висунула політику обвинувачення за п’ятьма пунктами, три з яких – про скоєння кримінальних злочинів.

Гавловського підозрюють в отриманні хабара в розмірі 175 тис. злотих (понад $50 тис.) та двох годинників загальною вартістю 25 тис. злотих (понад $7 тис.).

За версією прокуратури, Гавловський отримав хабарі, коли був заступником міністра екології в уряді Дональда Туска, нинішнього голови Європейської ради.

Суд заарештував політика на три місяці.

Захист політика вважає докази у справі “слабкими” та очікує, що суд швидко розгляне апеляцію і звільнить Гавловського з-під арешту.

Опозиція стверджує, що арешт Гавловського пов’язаний із політичним переслідуванням.

Читайте також:
Правляча партія в Польщі стрімко втрачає рейтинг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна