Луценко пояснила, як Україна скасує окремі частини угод з РФ і СНД

 

Україна не денонсуватиме договори в рамках СНД щодо транзиту з іншими пострадянськими країнами, визнання дипломів і працевлаштування.

Про це в понеділок, 16 квітня, повідомила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, передає “Еспресо.TV”.

“Верховний головнокомандувач закликає уряд здійснити інвентаризацію всіх багатосторонніх договорів між членами СНД, щоб денонсувати окремі договори, залишивши лише ті, які прагматично необхідні Україні – такі, як визнання дипломів, визнання працевлаштування, договір про транзит та інші, які будуть необхідні для роботи економіки України”, – сказала Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради ВР.

Вона нагадала, що президент анонсував законопроект із припинення окремих положень “великого” договору про дружбу з Росією, і заявила, що це цілком можливо зробити у рамках міжнародного законодавства.

“Такий крок йому дозволяє зробити ст. 75 Віденської конвенції про міжнародні договори 1969 року”, – пояснила Луценко скасування не всього договору, а окремих норм.

Читайте також:
Україна остаточно вийде з СНД, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна