Бійка з підривом гранати в Києві: винен нібито ветеран АТО напідпитку

оновлено

У ніч на 16 квітня в парку Кіото в Деснянському районі Києва внаслідок конфлікту групи осіб стався вибух гранати, постраждало двоє людей, серед яких сам “підривник” – імовірно, ветеран АТО.
Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції Києва та dtp.kiev.ua.

“Попередньо встановлено, що в парку відпочивала компанія молодиків. Між ними і перехожим виник конфлікт, у результаті чого один із них кинув під ноги предмет, схожий на гранату.  Від вибуху постраждали сам зловмисник – 34-річний житель Чернігівської області та 21-річний житель Броварів: їх із осколковими пораненнями доставили в лікарню”, – повідомили в поліції.

Зазначається, що “група молодиків відразу розбіглася”.

Вибухотехніки на місці події вилучили фрагменти гранати Ф1.

Поліція провела огляд місця події та поспілкувалася із можливими свідками і очевидцями. Встановлюються анкетні дані всіх учасників та обставини конфлікту, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Водночас засновник сторінки dtp.kiev.ua Владислав Антонов написав у “Фейсбуці”, що в парку Кіото відбувалася бійка за участю п’яти осіб, і “п’яний АТОвець кинув людям під ноги гранату”.
Нападника затримав “автопатруль Майдан спільно з Police 911”.

Один з учасників бійки серйозно постраждав – його госпіталізували в лікарню швидкої допомоги із множинними осколковими пораненнями нижньої частини тіла.

ОНОВЛЕНО. Як згодом уточнили в прес-службі ГУ Нацполіції, 21-річного потерпілого лікарі прооперували, його стан стабільний.

“Мешканець Чернігівської області, який кинув гранату, затриманий у рамках ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Оскільки чоловік отримав осколкові поранення ніг, він знаходиться у лікарні під охороною. За словами лікарів, його стан задовільний. Встановлено, що він раніше судимий за злочин, пов’язаний із незаконним обігом наркотиків”, – ідеться в повідомленні.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями: за фактом замаху на вбивство (ст. 15, ст. 115 Кримінального кодексу України) та за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 Кримінального кодексу України).

Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.


Читайте також:
На Київщині п’яний чоловік погрожував екс-дружині гранатою РГД-5

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна