США попередили Москву про нові санкції – тепер за підтримку Асада

 

Сполучені Штати попередили Москву про підготовку нових санкцій за підтримку режиму президента Сирії Башара аль-Асада.
Як повідомляє російська газета “Коммерсантъ“, днями посол США Джон Гантсман направив з цього приводу лист до міністерства закордонних справ РФ.

У першій частині листа “йдеться про мотивацію силової операції, здійсненої щодо Сирії американцями і їхніми союзниками”.

“На думку США, сирійська влада винна в застосуванні хімічної зброї стосовно власного населення, і міжнародне співтовариство зобов’язане вжити заходів, аби зупинити Башара Асада”, – повідомляє видання.

“У другій же частині свого послання Джон Гантсман інформує Москву, що Вашингтон має намір ввести щодо неї нові санкції. Цього разу – «за підтримку сирійського режиму»”, – пише газета.

Паралельно з цією інформацією віце-президент США Майк Пенс заявив, що покровителям президента Сирії Башара аль-Асада доведеться заплатити у разі повторного застосування хімічної зброї проти цивільного населення.
Про це Пенс заявив 14 квітня під час візиту до Перу, повідомляє телеканал CBS News.

“Наше повідомлення Росії – ви на помилковій стороні історії”, – сказав Пенс.

Сполучені Штати звинувачують РФ у тому, що вона дозволила Сирії застосовувати хімічну зброю, хоча декілька років тому Москва пообіцяла допомогти Дамаску позбутися хімічної зброї.

“Прийшов час Росії зрозуміти послання, яке президент Трамп зробив минулого вечора. Ви відомі завдяки компанії, яку ви підтримуєте”, – сказав Майк Пенс, натякаючи на підтримку Росією Сирії.

При цьому віце-президент США додав, що Іран також частково винний у ситуації в Сирії.  “Росія та Іран опинилися на неправильній стороні історії”, – додав Пенс.

Коментуючи удари військ США, Британії та Франції по об’єктах у Сирії, які засудила Росія, Пенс повторив слова президента Дональда Трампа про те, що США у разі необхідності готові відреагувати, якщо режим Асада знову застосує хімічну зброю.

Сполучені Штати “готові продовжувати ці зусилля, доки ми не будемо впевнені, що хімічна зброя ніколи знову не буде використана проти невинних цивільних у Сирії”, сказав віце-президент.

Як інформувала “Новинарня“, США, Велика Британія та Франція в ніч на 14 квітня завдали понад сотню ракетних ударів по військових об’єктах у Сирії, які пов’язують із зберіганням та виготовленням хімічної зброї.
За даними сирійського державного телебачення, внаслідок цих атак зазнали поранень троє цивільних осіб.

Президент РФ Володимир Путін звинуватив США у посиленні гуманітарної катастрофи в Сирії і заявив, що РФ скликає екстрене засідання Радбезу ООН “для обговорення агресивних дій США та їх союзників”.

Нагадаємо, на початку квітня США запровадили нові санкції щодо РФ – проти путінських олігархів.

Читайте також:
ЄС і Німеччина стали на бік США в ударах по Сирії

Порошенко й Турчинов прокоментували ракетні удари Заходу по Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна