Президент Німеччини виступив проти відчуження Заходом Росії

 

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр висловив занепокоєння через напружений стан відносин між Росією та країнами Заходу.
Про це він заявив в інтерв’ю виданню Bild am Sonntag, передає DW.

На думку Штайнмайєра, нинішнє “нестримне відчуження” між Росією та Заходом – підстава для серйозного занепокоєння, адже не лишилося практично жодного “підґрунтя для довіри”.
У такій ситуації, зазначає німецький президент, головним завданням для відповідальних політиків є протидія цьому відчуженню: “Незалежно від Путіна, ми не маємо оголошувати всю Росію, країну і людей, ворогами”.

Він додав, що країнам Заходу не варто допускати домінування “апокаліптичних настроїв” у відносинах з РФ.

Натомість Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає, що ЄС слід намагатися переконати російське керівництво шляхом “прямого діалогу”. Зокрема, треба постійно вказувати Кремлю на “наслідки його дій для європейсько-російських відносин”.

Як відомо, перебуваючи на посаді глави МЗС Німеччини (до початку 2017 року), соціал-демократ Франк-Вальтер Штайнмайєр неодноразово робив заяви про можливе послаблення санкцій проти РФ та про неприпустимість посилення тиску на Кремль.

Читайте також:
Візит президента ФРН до Москви: Штайнмайєр закликав активніше
брати участь у врегулюванні конфліктів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна