Доба АТО: 43 обстріли, один поранений

 

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати режим повного припинення вогню, оголошений із 30 березня. Минулої доби, 13 квітня, агресор здійснив 43 обстріли позицій Збройних сил України.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку із заборонених Мінськими угодами 120- та 82-мм мінометів, БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по українських укріпленнях під Троїцьким. Також міномети калібру 82 мм ворог застосував в районі Кримського, гранатомети і стрілецьку зброю – неподалік Зайцевого, а великокаліберні кулемети – поблизу Світлодарська.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм були обстріляні захисники Опитного та Кам’янки. Крім цього, з гранатометів вогонь вівся по наших укріпленнях поблизу Водяного, Авдіївки, Кам’янки, Мар’їнки, Павлополя, Лебединського та Богданівки, з великокаліберних кулеметів – неподалік Невельського, Авдіївки, Мар’їнки, Павлополя та шахти “Бутівка”, а з озброєння БМП – в районі Талаківки, Кам’янки та Богданівки.
Також під вогонь зі стрілецької зброї потрапили оборонці Кам’янки, Опитного, Лебединського, шахти “Бутівка”, Талаківки, Павлополя та Водяного, а по захисниках Авдіївки вівся снайперський вогонь.

Внаслідок ворожих обстрілів один захисник України отримав поранення.

“Постраждалого воїна оперативно доправлено до лікувального закладу та надано кваліфіковану медичну допомогу”, – зазначили у штабі.

Як інформувала “Новинарня“, 12 квітня сили АТО зазнали першої бойової втрати з початку “великоднього перемир’я” – під Пісками загинув Денис Начосний із Херсонщини.

Читайте також:
Порошенко розкрив секрет, коли замість АТО буде ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна