На Луганщині бізнесмену з “ополчення ЛНР” винесли вирок за сепаратизм

 

Суд визнав громадянина Олександра Кублицького винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та виніс заочно вирок: сім років позбавлення волі без конфіскації майна.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на рішення Новойдарського райсуду Луганської області від 30 березня.

Зловмисника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”).

Згідно з матеріалами справи, 2014 року чоловік був одним з організаторів так званого “референдуму” про підтримку незалежності “ЛНР”, обіймав посаду голови “територіальної виборчої комісії” у місті Щастя.

Покази проти Кублицького дали інші члени виборчкому, а також депутат Щастинської міськради. Вони знали обвинуваченого як підприємця і підтвердили, що Кублицький організовував сепаратистські мітинги і “референдум”, хотів зайняти пост в мерії. Чоловік входив до складу групи “ополчення м. Щастя”.

Інший свідок розповідав, що Олександр Кублицький займався організацією “референдуму”, орендою приміщень, роботою з людьми, агітацією на мітингах. Зокрема, керував мітингом біля пам’ятника Леніну в Щасті, закликав не допускати київську владу. За словами свідка, організатори агітували людей і роздавали гроші.

Чоловік розповів, що знайомий з обвинуваченим 20-25 років, вони офіцери запасу, підприємці. У червні 2014-го, коли в Щастя зайшли українські війська, Кублицький начебто звертався до нього, щоб допоміг йому виїхати.

В мережі “Одноклассники” слідчі виявили фото Кублицького зі зброєю. Під фото був коментар: “Старенький ПКС (кулемет Калашникова станковий – “Н”), подремонтировали, вернее он был новым сломан и лежал в оружейке много лет. С тех пор каждый день косит укроп”.

У судові засідання Кублицький не з’являвся. Вирок ухвалено за його відсутності. Чоловік відбуватиме покарання після затримання.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді конфіскації майна, оскільки не мав даних, що у приватній власності обвинуваченого є якесь майно.

Як відомо, 4 червня 2014 року місто Щастя Луганської області перейшло під повний контроль української влади.

Читайте також:
На Донеччині суд виніс вирок за сепаратизм місцевому екс-депутату-інваліду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна