Керівника апарату райсуду Києва й екс-прокурора затримали за афери з нерухомістю

 

Керівника апарату одного з районних судів Києва разом із колишнім прокурором затримали за підозрою у незаконному відчуженні об’єктів держвласності.

Як повідомила прес-служба прокуратури Києва, затримання відбулося в п’ятницю, 13 квітня.

Відтак під сумнів потрапили понад 20 судових рішень цього суду, на підставі яких із державної та комунальної власності вибуло майже 80 об’єктів нерухомості.

“Упродовж 2016-2017 років вказані особи, вступивши у злочинну змову та використовуючи службові повноваження та особисті зв’язки, за допомогою підроблених судових рішень районного суду м. Києва відчужили та у подальшому заволоділи житловим будинком на вул. Гоголівській, чим спричинили державі та територіальній громаді збитки у сумі понад 19 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Також затримані уже готувалися до відчуження комплексу приміщень на вул. Богдана Хмельницького, що належать Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України.

Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

За місцем їх роботи та проживання проведено обшуки.

Ще одного фігуранта провадження оголошено в загальнодержавний розшук.

Правоохоронці працюють над встановленням причетних до вчинення злочину, в тому числі серед колишніх та нинішніх правоохоронців та працівників суду.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна