Україна береться модернізувати без Росії старі системи ППО – “Тор”, “Бук”, С-300В1

 

Військове керівництво України почало обговорювати можливість відновлення й модернізації зенітно-ракетних комплексів радянського виробництва, які є на зберіганні в ЗСУ.
Як передає “Новинарня“, про нараду з цього приводу в четвер, 12 квітня, повідомив помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

Він зазначив, що йдеться про комплекси ППО, які вироблялися на території Росії та потребують російських комплектуючих.

“Минуло чотири роки [з початку війни]. І крім того, що вже змогли підняти на бойове чергування частину комплексів С-300В1, сьогодні почали дивитися вперед”, – написав Бірюков у “Фейсбуці”.

“На нараді міністра оборони з представниками профільних підприємств Укроборонпрому сьогодні обговорювали плани не тільки відновлення, а й компонентної модернізації комплексів С-300В1, ЗРК “Бук” і ЗРК “Тор”. Крок за кроком, крок за кроком”, – заявив він.

Фото: ФБ Юрій Бірюков

Читайте також:
Укроборонпром проведе серійну модернізацію ЗРК C-125М “Печора”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна