Слідом за Німеччиною всі дозволи на “Північний потік-2” надала Фінляндія

 

Фінляндія видала другий дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” у фінській винятковій економічної зоні.

Про це йдеться у заяві від 12 квітня регіонального адміністративного агентства Південної Фінляндії, яке видало дозвіл.

Фінська влада затвердила детальний план будівництва й експлуатації 374-кілометрової секції газопроводу “Північний потік-2”, загальна протяжність якого має скласти понад 1200 км.

Перший дозвіл уряд Фінляндії видав минулого тижня.

У компанії Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу “Північний потік-2”, заявили, що таким чином процес отримання дозволів у Фінляндії завершено.

У компанії стверджують, що процедури отримання дозволів в інших країнах уздовж маршруту газопроводу – Росії, Швеції та Данії – йдуть за графіком.

Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд. кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Противники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що “Північний потік-2” збільшить залежність ЄС від російського “Газпрому”, який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС. Україна не зацікавлена в “Північному потоці” через втрату обсягів транзитованого газу РФ.

Після зустрічі з Петром Порошенком 10 квітня в Берліні канцлерка Німеччини Ангела Меркель вперше визнала, що “Північний потік-2” є не лише економічним проектом, а слід враховувати його політичний фактор, і проект не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

При цьому в Німеччині компанія Nord Stream 2 AG наприкінці березня отримала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу.

Читайте також:
Держдеп США пригрозив санкціями за “Північний потік-2”

Данія ухвалила закон, який дозволяє блокувати “Північний потік-2”

При “Північному потоці-2” транзит газу через Україну скоротиться в 9 разів,
– Газпром

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна