Прем’єр Литви Скверняліс про поїздку в Авдіївку: Словами це важко описати

 

У середу, 11 квітня, прифронтову Авдіївку відвідав прем’єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс.
Про це у “Фейсбуці” повідомив голова Донецької ВЦА та облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Члени делегації зустрічалися з волонтерами, військовими та місцевими жителями і школярами, побачили зруйновану інфраструктуру міста.

За словами Жебрівського, литовська делегація передала телевізійне обладнання для посилення сигналу українських медіа на непідконтрольній території.

“Як внесок у боротьбу з агресором на інформаційному фронті пан прем’єр-міністр передав Донеччині телевізійне обладнання – фідери від Литовської Республіки, які дозволять підсилити сигнал українських медіа на окуповану територію”, – написав голова Донецької ОДА.

 

“Литва двічі виборювала свою незалежність – понад 100 років і 28 років тому. І ми тоді також опинилися наодинці з ворогом, як і Україна сьогодні. Тому ми розуміємо, що мало висловлювати свою занепокоєність, потрібна й реальна допомога. Це розуміє і наш уряд, і наше суспільство”, – заявив Скверняліс.

Павло Жебрівський зазначив, що під час візиту литовської делегації під Авдіївкою лунали вибухи.

На зустрічі з прем’єром Володимиром Гройсманом 12 квітня в Києві його литовський колега Саулюс Скверняліс сказав: “Я радий бути тут і показати те, що Литва підтримує Україну на шляху євроінтеграції, вирішення питань безпеки, на шляху реформ”.

Під час перемовин сторони обговорили ситуацію на Донбасі та необхідність створення миротворчої місії в регіоні, інформує прес-служба Кабміну.

Скверняліс розповів про свою поїздку Авдіївку: “Словами це важко описати. Бачити не по телебаченню і реагувати на те, що коїться в Європі в  XXI столітті – це важливо”.

Він назвав очевидним рішення про продовження політики санкцій проти Росії.

Окремо сторони обговорили ситуацію навколо російського проекту “Північний потік-2” і дійшли згоди щодо “необхідності протидіяти реалізації цієї небезпечної, передусім з політичної точки зору, ініціативи” РФ.

Гройсман відзначив активну наступальну позицію Литви в просуванні ідеї Європейського інвестиційного плану для України.

На зустрічі йшлося зокрема й про те, Україна та Литва відзначають зростання двосторонньої торгівлі, обсяг якої перевищив 1 млрд. доларів, і посилюють логістичні можливості обох країн.

Читайте також:
Глава МЗС Литви в Авдіївці: валентинки для Далі, книжки Тихого й обстріли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна