Заступника прокурора Вінниччини Попеско затримали на хабарі. ФОТО

 

Співробітники Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом САП затримали на хабарі заступника керівника прокуратури Вінницької області.

Про це в середу, 11 квітня, повідомив прес-центр СБУ.

Зазначається, що посадовець вимагав 6 тисяч доларів за закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільгосппризначення в одному з районів Вінниччини.

“Правоохоронці затримали фігуранта справи та двох посередників за місцями їх проживання після отримання всієї суми хабара”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Наразі триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

Олександр Попеско

Як стало відомо “Новинарні“, затриманий заступник обласного прокурора – старший радник юстиції Попеско Олександр Петрович, 1979 р. н., уродженець Жмеринського району Вінницької області.
Із 2001 року він працював у районних прокуратурах Вінничини, в обласні та транспортній прокуратурі області.
У 2013 р. – 2014 р. – прокурор Гайсинського району.

Як видно на поширених СБУ фото, Попеско “взяли” у нього в маєтку. Під час обшуку прокурор вийшов до силовиків босий у самому халаті.

За словами прокурора Вінниччини Вячеслав Соколовий, ця подія “неприємно вразила” його та колектив прокуратури.

“Мені дуже шкода, що людина, якій я довіряв так вчинила. Але прокуратура очищується, нехай і репутаційними втратами. Ми зробимо висновки. Якщо вина працівника прокуратури буде доведена, його буде покарано відповідно до закону. Нечистим на руку не місце в органах прокуратури», – цитує прокурора Соколового прес-служба.

Фото: СБУ

Читайте також:
У Тернопільській області прокурор попався на хабарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна