Цукерберг на слуханнях у Сенаті США розповів про “гонку озброєнь” Facebook і Росії

 

Засновник Facebook Марк Цукерберг у вівторок, 10 квітня, вперше надав свідчення у зв’язку з витоком даних користувачів соціальної мережі на спільних слуханнях юридичного комітету та комітету з торгівлі Сенату США.

Як повідомляє USA Today, Цукерберг заявив, що його компанія перебуває у постійній “гонці озброєнь” з Росією через фейкові акаунти, які намагаються обманути сайт та похитнути американських виборців.

“Поки в Росії є люди, чиїм завданням є втручання у вибори по всьому світу, цей конфлікт триватиме”, – сказав керівник компанії Facebook.

Цукерберг під час сенатських слуханьвизнав, що зробив недостатньо у боротьбі з фейковими новинами, іноземним втручанням у вибори та захистом персональних даних.

“Тепер зрозуміло, що ми не зробили достатньо, щоб запобігти використанню цих інструментів для шкоди. Це стосується фейкових новин, іноземного втручання у вибори, використання мови ненависті та захисту конфіденційних даних. Ми не достатньо широко розглянули нашу відповідальність і це була велика помилка. Це була моя помилка, і мені шкода. Я створив Facebook, я ним керую і я відповідаю за те, що тут відбувається”, – заявив Марк Цукерберг.

За його словами, один з головних пріоритетів 2018 року для нього – це робота над недопущенням втручання іноземних суб’єктів у вибори США.

“Одна з тих речей, через які я найбільше жалкую, це те, що ми були повільними у виявленні російських інформаційних операцій у 2016 році”, – наголосив засновник соцмережі.

Він додав, що у компанії очікували більш традиційних кібератак, які співробітникам вдалося визначити. Він стверджує, що Facebook розробив нові інструменти штучного інтелекту для вилучення підроблених облікових записів, які створили не лише для виборів в США у листопаді, але і перед виборами в Бразилії, Мексиці, Пакистані, Угорщині та Індії.

Марк Цукерберг виступив на слуханнях у вівторок після того, як з’ясувалося, що консалтингова компанія Cambridge Analytica отримала доступ до приватної інформації майже 87 мільйонів користувачів, яка була використана кампанією Дональда Трампа на виборах 2016 року.

Цукерберг повідомив, що його компанія співпрацює зі спецпрокурором Робертом Мюллером, який веде розслідування втручання Росії у вибори, проте він особисто свідчень команді Мюллера не надавав.

Він також зазначив, що не виступає проти законодавчого регулювання Facebook, якщо це регулювання “буде правильним”.

Сенатори з обох комітетів закликали до прийняття законів, які б обмежили Facebook, адже Facebook – це “віртуальна монополія, а монополії потрібно регулювати”.

Цукерберг також не виключив запровадження платної версії Facebook в майбутньому, зазначивши, що “завжди буде безкоштовна версія”.

Читайте також:
Цукерберг оголосив про безпекові нововведення:
реклама Facebook стане прозорішою

Цукерберг визнав провину Facebook у витоку особистих даних і вживає заходів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна