Річниця визволення Одеси не обійшлася без політичного протистояння

Увечері у вівторок, 10 квітня, в Одесі відбулося політичне протистояння на масових заходах з нагоди 74-ї річниці визволення міста від німецько-румунських загарбників.

Як передає “Думська”, заходи відбувалися на Алеї Слави в парку Тараса Шевченка.

Представники колишнього “Антимайдану” запланували на 17:00 покладання квітів до пам’ятника Невідомому матросу. На цей же час пообіцяли підійти представники патріотичних організацій, “щоб проконтролювати роботу поліції і не допустити появи забороненої символіки”.

Конфліктів вдалося уникнути завдяки поліції, що розділяла опонентів особистою присутністю та парапетами.

“В результаті антимайданівці змогли спокійно покласти квіти. Їхній лідер Моріс Ібрагім виступив перед присутніми і запевнив, що городяни «не забудуть, хто звільнив Одесу від фашистських загарбників», та запросив всіх сюди ж на 9 травня”, – повідомляє видання.

Сторони обмежилися словесними образами.

“У відповідь на крики жінок похилого віку: «Одеса-місто-герой», – молоді люди спортивної зовнішності відповідали: «Україна понад усе!» А коли на меморіалі включили гімн України, частина любителів Росії спробувала перекричати його піснею «Вставай, страна огромная»”, – повідомляє “Думська”.

 

Зрештою в оточенні поліції прорадянські і проросійські активісти пройшли до трамвайної зупинки і роз’їхалися по домівках.

За повідомленнями деяких ЗМІ, праві під монументом спалили виявлену там георгіївську стрічку.

Фото: “Думська”

У першій половині доби біля пам’ятника відбувалися офіційні заходи, зокрема покладання квітів за участі голови Одеської ОДА Максима Степанова, мера Геннадія Труханова, нардепів-екс-“регіоналів” Сергія Ківалова, Миколи Скорика, військових, представників духовенства та ін.

Офіційна частина під охороною поліції пройшла без ексцесів.

Читайте також:
Солом’янський райсуд залишив Труханова на посаді мера Одеси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна