Прокуратура Севастополя просить для українського “екстреміста” Мовенка 2 роки умовно

 

Окупаційний прокурор запросив два роки умовно обвинуваченому в “екстремізмі” Ігорю Мовенку, якого 2016 року побили через українську символіку.
Про це російський законник оголосив на засіданні Гагарінського суду Севастополя у вівторок, 10 квітня.

Оголошення вироку заплановане на 4 травня, інформує видання “Крим. Реалії”.

Напередодні стало відомо, що Росфінмоніторинг вніс севастопольця Мовенка до списку екстремістів і терористів.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 грудня 2016 року в окупованому Криму співробітники ФСБ забрали Ігоря Мовенка з роботи, після чого побили і пригрозили кинути до СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.
Раніше у вересні Мовенка побили в Севастополі за розміщену на велосипедній рамі символіку батальйону “Азов” (відео). Нападник на Мовенка назвався співробітником поліції.
Лікарі діагностували в Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України, зокрема Мовенка, в анексованому Криму й закликало припинити тиск на них.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна