З травня 2017 року внаслідок ворожих обстрілів загинули 32 мирні жителі, – штаб АТО

 

За останні 11 місяців внаслідок обстрілів населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури на підконтрольній території Донецької та Луганської області загинуло 32 мирних жителів та було поранено 25 осіб.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в п’ятницю, 6 квітня.

“Від травня минулого року прокурорсько-слідчими групами спільно з військовослужбовцями Збройних Сил проведено понад сотню оглядів місць подій за фактами обстрілів. Допитано понад три сотні свідків та потерпілих… Слідчими групами задокументовано загибель 32 та поранення 25 осіб внаслідок ворожих обстрілів, пошкодження та руйнування 211 житлових будинків, 36 об’єктів цивільної інфраструктури та 12 транспортних засобів. Проведено понад 300 експертиз предметів, вилучених з місць подій”, – зазначено в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено причетність до вчинення злочинів проти українського населення 11 осіб. Одним із підозрюваних є генерал російської армії.

Читайте також:
2017 року на Сході загинули 85 цивільних, – Хуг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна