У Чистий четвер бойовики застосували заборонені 120-мм міномети в обох секторах

 

Минулої доби, в четвер, 5 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили загалом 27 обстрілів українських позицій.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку із заборонених 120-мм мінометів противник вів вогонь по оборонцях Лебединського. 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю ворог застосував по захисниках Водяного. Також під вогонь гранатометів та стрілецької зброї потрапили укріплення ЗС України поблизу Новотроїцького, Верхньоторецького, Авдіївки, Павлополя та шахти “Бутівка”, великокаліберних кулеметів – Авдіївки і Невельського. Лише стрілецьку збрю ворог застосовував у районі Кам’янки, Новомихайлівки, Талаківки та Березового.

На Луганському напрямку, грубо порушуючи Мінські домовленості, противник із заборонених мінометів 120-го калібру, а також мінометів 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілював наші укріплення поблизу Луганського. Крім цього, міномети калібру 82 мм агресор застосував по оборонцях Троїцького, а великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – в районі Новозванівки.

“Унаслідок ворожого вогню жоден український воїн не постраждав. Ситуація по всій лінії розмежування сторін надійно контрольована нашими захисниками”, – ідеться у зведенні.

Читайте також:
Протягом тижня бойовики втратили вбитими 10 осіб, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.