Ryanair оголосив ще один напрямок з Києва, вже у вересні: Берлін – від 27 євро

 

У розкладі лоукост-перевізника Ryanair з України з’явився новий напрямок – Київ-Берлін.

Як передає “Новинарня“, про це свідчить система бронювань авіакомпанії.

Відповідно до оголошеного розкладу, рейси з “Борисполя” в “Шонефельд” і назад виконуватимуться з 2 вересня чотири рази на тиждень – у понеділок, середу, п’ятницю й неділю.

Ціна квитка в один бік стартує від 27,53 євро, Round Trip – 55,06 євро.

Варто зазначити, що на берлінському напрямку “Райан” збирається почати перевезення з Києва на два місяці раніше, аніж на решті анонсованих маршрутів.

Нагадаємо, на прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у “Борисполі” 23 березня головний виконавчий директор Ryanair Майкл О’Лірі підтвердив відкриття 15 маршрутів з України (10 з Борисполя, 5 – зі Львова), починаючи з 31 жовтня, та підписав угоди з керівниками відповідних аеропортів.

 

Як повідомляла “Новинарня“, минулого разу Ryanair спільно з Міністерством інфраструктури після тривалих домовлянь заявляв про план приходу на український ринок у березні 2017 року. Тоді передбачалося, що авіакомпанія почне польоти за чотирма напрямками з Києва та семи – зі Львова восени 2017 року; почався продаж квитків.
Однак у липні Ryanair скасував прихід в Україну через непоступливість “Борисполя” щодо тарифів на обслуговування. Після цього міністр Володимир Омелян вимагав відставки керівника аеропорту.

З 1 лютого 2018 року аеропорт “Бориспіль” запровадив нову програму знижок для авіакомпаній (до 80%) на оплату аеропортових зборів при відкритті нових рейсів, розвитку транзитних перевезень або виконанні значного об’єму перевезень.
Як припустили тоді експерти, це пов’язано саме з вимогами Ryanair.

Уже після оголошення Ryanair’ом напрямків та початку продажу квитків гендиректор ДП МА “Бориспіль” Павло Рябікін заявив, що Ryanair розпочав продаж квитків не отримавши в “Борисполі” погодження слотів – часових проміжків в аеропорту, коли можливе обслуговування.

Рябікін спрогнозував, що тимчасові проміжки, які “Райан” вказує в системі продажів як час вильоту з “Борисполя”, аеропортом не можуть бути надані, тому що вони збігаються з періодами ранкових і вечірніх пікових розльотів, коли навіть без “Райана” йде перевищення пропускної спроможності аеропорту.
“Проте компанія вказує саме той час, який ми їм не підтверджували”, – зазначив Рябікін.

“З цього приводу ми їм надіслали два листи. Також ми відразу їм сказали, що проблема знімається, як тільки вони відкривають 15 щоденних рейсів з “Борисполя”. Тоді ми зможемо спеціально під них відкрити термінал F. Це мінімальна кількість рейсів для його беззбиткової експлуатації. А поки пропонуємо термінал D, але там слоторегульована ситуація”, – сказав директор летовища.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна