Рада звернулася до світу щодо неприпустимості будівництва “Північного потоку-2”

 

Верховна Рада ухвалила “Звернення до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу “Північний потік-2” та монополії Російської Федерації на газових ринках світу”.

Як передає “Новинарня“, на ранковому засіданні в четвер, 5 квітня, за постанову №8111 проголосували 266 депутатів.

Постановою Верховна Рада України визнає, що намір реалізації “Газпромом” проекту “Північний потік-2” стане утвердження абсолютної монополії Російської Федерації на газовому ринку Європи. В такому разі “Газпром” отримає контроль над обсягом і ціною всього газового ринку континентальної Європи, а також фізичну можливість взагалі відмовити в постачанні газу країнам Центральної Європи.

Таким чином, наслідки виконання проекту “Північний потік-2” йдуть далеко за межі комерції або внутрішніх справ країн ЄС, і спричинять енергетичну кризу, економічну й політичну дестабілізацію всієї Європи – а відтак і планети в цілому, ідеться у зверненні.

Верховна Рада доручила Кабінету Міністрів на виконання статті 274 Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом та статті 6 Договору про заснування Енергетичного Співтовариства невідкладно провести консультації між Урядом України та Єврокомісією щодо недопущення побудови газопроводу “Vord Stream 2”.

Читайте також:
Німеччина дозволила в себе будувати “Північний потік-2”

Держдеп США пригрозив санкціями за “Північний потік-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна