Пішла до суду справа суддів-хабарників з Дніпра, які підкуповували Холодницького

 

Генеральна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт щодо суддів Кіровського райсуду Дніпра, які намагалися дати хабар керівнику САП Назару Холодницькому.

Про це 4 квітня повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

За його словами, департамент з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою суддів Кіровського районного суду Дніпра.
У вересні 2017 року вони намагалися надати керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницькому неправомірну вигоду за вирішення ним питання щодо закриття кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

21 вересня 2017 року цих осіб затримали в службовому кабінеті керівника САП після передачі йому частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис. доларів.

Як повідомляла “Новинарня“, затримані – голова Кіровського районного суду Дніпра Геннадій Підберезний та екс-суддя цього райсуду Наталія Овчаренко. Повідомлялося, що вони пропонували голові САП 300 тисяч доларів за закриття кримінального провадження щодо Овчаренко.
Суддів затримала СБУ після передачі першого “траншу”.

23 вересня Підберезного заарештували, він вийшов під заставу в 5 млн. гривень.

У січні минув термін відсторонення його від посади Вищою радою правосуддя. Надалі керівник суду вийшов на роботу і здійснював судочинство в Кіровському райсуді міста Дніпро.
ВРП звинуватила в цьому Генеральну прокуратуру, яка не внесла клопотання про продовження відсторонення судді.

Тепер обвинувальний акт пішов до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

У ГПУ зазначила: санкцією статті, що інкримінується обвинуваченим, передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Читайте також:
Суддя, який приніс Холодницькому хабар $50 тис.,
вийшов на роботу. ГПУ виправдовується

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна