Дисциплінарний комітет УЄФА почав провадження проти “Роми” за прапор “ДНР”

 

Інспектор із дисциплінарних та етичних питань УЄФА почав провадження проти італійського футбольного клубу “Рома” через появу на трибунах Олімпійського стадіону в Римі символіки так званої “Донецької народної республіки”.

Про це йдеться в офіційному листі, який надійшов з УЄФА, повідомив президент Федерації футболу України Андрій Павелко прес-службі ФФУ.

У листі зазначається, що Дисциплінарний комітет УЄФА розгляне це питання 31 травня.

“Федерація футболу України вдячна УЄФА за оперативну реакцію та початок провадження щодо появи на трибунах забороненої символіки проросійських терористичних угруповань, які воюють проти України на Донбасі. Спільно ми повинні зробити все можливе, щоб подібні інциденти не повторювалися на матчах, які проходять під егідою ФФУ, УЄФА та ФІФА. Також ми сподіваємося, що найближчим часом подібна символіка буде офіційно заборонена FARE (організація “Футбол проти расизму в Європі” – “Н”). Ми не дозволимо використовувати футбол для пропаганди тероризму, екстремізму чи дискримінації”, — підкреслив Павелко.

Як інформувала “Новинарня“, 20 березня ультрас київського “Динамо” виступили з вимогою на міжнародному рівні заборонити прапори “ДНР/ЛНР” на стадіонах.
Перед тим, 16 березня, ФФУ надіслала УЄФА звернення з проханням відкрити дисциплінарне провадження за фактом демонстрації прапора так званої “ДНР” під час матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів “Рома” – “Шахтар”, який відбувся в Римі 13 березня 2018 року.
29 березня – відповідно до вимоги ультрас – Федерація футболу України надіслала звернення також до FARE (Football Against Racism in Europe) із проханням додати до переліку забороненої для демонстрації на футбольних матчах символіки так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.