“Мрія” знялася в небо після півторарічного очікування. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У черговий комерційний рейс – після майже півторарічного очікування – здійнявся в небо найбільший у світі літак Ан-225 “Мрія”. У другій половині дня у вівторок, 3 квітня, він вилетів з аеропорту “Антонов” у Гостомелі до Німеччини.

На летовищі за польотом літака-рекордсмена спостерігав фотокореспондент “Новинарні“.

Як розповіли представники ДП “Антонов”, у Лейпцігу “Мрія” отримає вантаж, щоб доправити його в Дамам у Саудівській Аравії.

На зліт “Мрії” як на визначне видовище запрошував глядачів Державний музей авіації України.

Фоторепортаж: Олександр Приходько, “Новинарня
(гортайте)

літак Ан-225 Мрія - Гостомель (10) літак Ан-225 Мрія - Гостомель (9) літак Ан-225 Мрія - Гостомель (7) літак Ан-225 Мрія - Гостомель (4) літак Ан-225 Мрія - Гостомель (3) літак Ан-225 Мрія - Гостомель (8) літак Ан-225 Мрія - Гостомель (5) літак Ан-225 Мрія - Гостомель (2)
<
>

У квітні очікуються ще три комерційні рейси Ан-225. Перед серією цих польотів, наприкінці березня, “Мрія” виконала декілька пробних злетів-посадок із Гостомеля. Пілоти переконалися, що літак готовий до роботи.

Відео:

Попереднього разу “Мрія” возила комерційний вантаж перевозила у листопаді 2016 року в Південній Америці: із Сан-Паулу до Сантьяго-де-Чилі літак доправив електротурбіну вагою 155 тонн, яка перебувала у спеціальній 27-тонній конструкції. Загалом “Мрія” підняла  182 тонни.
Максимальний тягар Ан-225 “Мрія” перевіз 2004 року – 247 тонн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна