Комунальники Києва силою прибрали з Андріївського узвозу торгові МАФи. ФОТО

 

Уранці в середу, 4 квітня, комунальники КП “Київблагоустрій” закінчили демонтаж торговельних МАФів на Андріївському узвозі в районі Андріївської церкви.
Як передає “Новинарня“, про це заявив в. о. директора підприємства Андрій Андрєєв.

“Інформую, що станом на 8-му ранку КП «Київблагоустрій», по суті, завершує розпочатий сьогодні рано вранці демонтаж цілої низки незаконних тимчасових споруд на Андріївському узвозі (перетин вулиць Десятинної та Володимирської). Роботи ведуться на підставі офіційного доручення, виданого 3 квітня Департаментом міського благоустрою”, – написав Андрєєв у “Фейсбуці”.

Він поширив фото, на яких видно, як комунальники демонтують кіоски за допомогою пилок-болгарок.

“Дорученню передували інспекторські перевірки, які засвідчили відсутність у власників зазначених ТС дозвільних документів на їхнє встановлення. Два місяці тому (1 лютого) столична влада запропонувала підприємцям перенести свої намети та ларьки на відремонтовану поруч Алею художників. Вважаю, що у власників ТС на Андріївському узвозі було достатньо часу, щоб цивілізовано вирішити проблему, а саме – укласти угоди із балансоутримувачем Алеї художників, переїхати на неї і таким чином уникнути неприємної ситуації, пов’язаної з демонтажем. Більшість власників ТС відмовились переїжджати. Результат – на фото”, – пояснив Андрєєв.

Фоторепортаж:

прибрали МАФи на Андріївському узвозі 0 прибрали МАФи на Андріївському узвозі 1 прибрали МАФи на Андріївському узвозі 2 прибрали МАФи на Андріївському узвозі 3 прибрали МАФи на Андріївському узвозі 4 прибрали МАФи на Андріївському узвозі 5
<
>

Він подякував голові патрульної поліції Києва Юрію Зозулі “за професійну та якісну організацію громадського порядку під час проведення робіт”.

Як відомо, у лютому, коли постало питання про перенесення МАФів з Андріївського, керівництво КМДА заявляло, що “комерція там давно витіснила мистецтво”. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Рєзніков підкреслював, що головна вимога до підприємців – це працювати офіційно, платити податки. Пізніше термін виконання “ультиматуму” був перенесений із 1 березня на 1 квітня.

Читайте також:
“Горяща споруда”. Як суддя Левицька арештувала двох архітекторів
за спробу підпалу МАФу УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна