Аваков не бачить Порошенка єдиним кандидатом від влади на виборах-2019

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який є неформальним лідером однієї з груп партії “Народний фронт”, не вважає Петра Порошенка єдиним кандидатом від влади на наступні вибори.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню “Ліга”.

На запитання, чи дозволяють поточний рейтинг і репутація президента Порошенка говорити про нього як про єдиного кандидата від правлячої коаліції, глава МВС сказав: “Я здригаюся, коли чую про єдиного кандидата. Я вважаю, що Порошенко може бути одним із реальних кандидатів у президенти – поряд з іншими. І нехай кожен громадянин сам собі вибирає, кого він вважає гідним”.

За його словами, спільний похід на вибори “Народного фронту” з президентською вертикаллю – один з можливих сценаріїв, але глава МВС не є симпатиком цього сценарію.

Реагуючи на питання, що, згідно з даними деяких ЗМІ, між президентською вертикаллю і вертикаллю “Народного фронту” була досягнута домовленість про те, як іти на вибори, і що нібито 30% списку отримав “НФ”, Аваков сказав: “Ніяких домовленостей немає. Цю версію я теж читав в пресі. Це був один із варіантів обговорення. Логіка варіанту була в тому, щоб визначити формат об’єднання центристських сил для консолідації зусиль з реформ та для участі у виборчому процесі. Як один із варіантів – так, обговорювалася спільна партія. Але я, наприклад, не є прихильником такого варіанту”.

“Моє глибоке переконання: передвиборне вікно можливостей закривається, але в кожного з потенційних учасників залишається можливість реалізувати роботу за своїми напрямками. Про вибори, я вважаю, треба говорити дещо пізніше”, – вважає глава МВС.

Також Аваков нагадав, що є прихильником парламентської республіки: “Я, наприклад, вважаю, що дуже правильно буде зробити парламентську республіку. Це б остудило багато голів, які борються за владу в країні. Усунуло б дуалізм влади. Зменшило б кількість угруповань, які борються одне з одним”.

При цьому міністр внутрішніх справ наголосив, що не має конфліктів з главою держави.

“Ми дуже часто спілкуємося з президентом Порошенком… Ми не вороги. Кожен виконує свою функцію: я – функцію міністра, він – функцію президента”, – стверджує Арсен Аваков.

Читайте також:
У Авакова розповіли, як вони стримують бажання Порошенка
взяти під контроль весь силовий блок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна