У Росії порушили справу проти Авакова – за вибори. Він відповів

 

У Росії порушили ще одну кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова – за перешкоджання проведенню виборів президента РФ.

Як повідомили у Слідчому комітеті Росії, справу порушено “за фактом перешкоджання вільному здійсненню російськими громадянами своїх виборчих прав на виборах президента Росії (п. «в» ч.2 ст.141 КК РФ)”.

За даними слідства, Аваков, “діючи з групою осіб за попередньою змовою”, давав вказівки підлеглим по службі співробітникам МВС України, які забезпечують охорону і безпеку російських дипломатичних установ у Києві, Львові, Одесі та Харкові, не пропускати на виборчі дільниці громадян РФ, що перебували на території України 18 березня 2018 року, для участі у виборах президента.

У результаті цих дій були “грубо порушені законні права та інтереси громадян, гарантовані конституцією Російської Федерації”.

При цьому в СК РФ заявили, що, відповідно до ст. 12 КК РФ, іноземні громадяни та особи без громадянства, що не проживають постійно у РФ, які вчинили злочин поза межами Російської Федерації, підлягають кримінальній відповідальності за російським кримінальним законодавством у випадках, якщо злочин спрямований проти інтересів Російської Федерації або громадянина Російської Федерації, а також у випадках, передбачених міжнародним договором Російської Федерації або іншим документом міжнародного характеру, що містить зобов’язання, визнані РФ, якщо іноземні громадяни та особи без громадянства, які не проживають постійно в Російській Федерації, не були засуджені в іноземній державі і притягуються до кримінальної відповідальності на території Російської Федерації.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 березня міністр внутрішніх справ Аваков заявив, що режим охорони дипломатичних установ РФ на території України – в Києві, Харкові, Одесі та Львові – у день виборів президента Росії 18 березня не передбачатиме доступу на ці об’єкти громадян Росії для голосування на незаконних виборах (окрім власників диппаспортів”).
Відповідно, поліція і Нацгвардія заблокували доступ до консульств і посольства для охочих проголосувати.

Арсен Аваков відреагував на заяву СК РФ щодо кримінальної справи коротким дописом у “Твіттері”.

“Служу українському народу!” – написав він.

Як відомо, першу справу проти Авакова СК РФ порушив у червні 2014 року – “про застосування заборонених засобів і методів ведення війни”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна