У Києві презентують виставку “Блокпост пам’яті. Дарниця” та Стіну пам’яті загиблих в АТО

 

У середу, 4 квітня, в приміщенні київської гімназії №290 (Дарницький район, вул. Ревуцького, 13-а) відбудеться відкриття виставки-музею “Блокпост пам’яті. Дарниця”.
Це пересувна експозиція у 34 вітринах, де зібрано понад 400 експонатів: документи та речі загиблих військовослужбовців ЗСУ, бійців добровольчих батальйонів, Національної гвардії, співробітників МВС та СБУ.

Буде також представлена “Стіна пам’яті загиблих захисників України”, присвячена загиблим воїнам-дарничанам.

На виставці відбудеться презентація сайту “Книга пам’яті полеглих за Україну”, на якому за станом на сьогодні розміщено стислі біографії та фото 3815 воїнів, загиблих у період з березня 2014 по 30 січня 2018 року.
Відвідування сайту стане можливим за допомогою інформаційного терміналу, що працюватиме протягом всього періоду проведення виставки.

Під час урочистого відкриття виставки будуть присутні рідні й близькі загиблих воїнів Дарницького району, учасники бойових дій, волонтери, представники громадськості, директори навчальних закладів району.

Головною метою заходу є збереження пам’яті про захисників України, зокрема киян із Дарницького району, які віддали своє життя за Україну у війні проти російських окупантів, а також сприяння патріотичному вихованню молоді, школярів та студентів вищих навчальних закладів.

Початок презентації – о 10:00.

Виставка працюватиме протягом квітня-травня 2018 року. Вхід вільний.

 

Графік роботи

У робочі дні:

  • 10:00 – 16:00 – організовані екскурсії для учнів навчальних закладів Дарницького району
  • 16:00 – 20:00 – вхід для всіх охочих.

У вихідні дні:

  • з 10:00 до 20:00 – вхід для всіх охочих.

Організаторами виставки-музею є громадські активісти й волонтери Павло Нетесов, Геннадій Сінцов та Олександр Граб.

Виставка проводитиметься за підтримки Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації, ГР “Тут починається Київ”, ГО “Дарницька Громадська Варта”, ГО “Браття”, ТОВ “Активна країна”, депутатів від Дарницького району.

Читайте також:
Загиблі герої березня: дев’ять облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна