Марш націоналістів у Києві: презентували пакет антиолігархічних реформ і згадали льотчика Волошина

За оцінками поліції, близько 5,5 тисячі учасників зібралися у вівторок, 3 квітня, в Урядовому кварталі на так званий “Марш сили нації”, який провели націоналістичні партії під гаслом “За Україну без олігархів”. Самі організації називають цифру до 20 тисяч.

Як передає “Новинарня“, в маніфестації взяли участь представники партій ВО “Свобода”, “Правий сектор” і “Національний корпус”, а також КУН, ОУН та організації “С14”.

Демонстранти пройшли по вулиці Грушевського від стадіону “Динамо” до Кабінету Міністрів, Верховної Ради та адміністрації президента, влаштовуючи мітинги.

За словами організаторів акції, мета маршу – презентація “пакету антиолігархічних реформ”.

Вимоги “Маршу сили нації” нардепи з правих партій передали голові ВР Андрієві Парубію, прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та в АП.

Лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок розповів, що висувають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

“Економічний – це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.
І політичний блок: закон про імпічмент президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право”, – пояснив Тягнибок.

Лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький на мітингу біля Кабміну заявив, що “в Україні встановлена диктатура грошей, а уособленням олігархії є президент Петро Порошенко”.

“В найскрутніший для України час цю людину обрали для того, щоб вона вигравала війну, відбудовувала економіку країни, проводила реальні реформи. Але він обрав абсолютно інший шлях: підбивати під себе силовиків, ЗМІ і фінансові потоки”, – цитує Білецького “Азов-прес”.

На переконанням лідера “Національного корпусу”, диктатурі олігархату треба протиставляти силу ідеї.

Андрій Білецький нагадав історію бойового льотчика Владислава Волошина, який покінчив життя самогубством “через тиск і корупційні махінації керівництва області”.

“Він не міг стати покидьком, купитись на те, що йому дадуть півмільйона-мільйон, якусь посаду і тд. Ця людина цього не хотіла. Вона вирішила йти за ідеєю до кінця. Вона покінчила життя самогубством”, – зауважив Білецький.

Політик зазначив: попри те, що за спиною миколаївського “губернатора” Савченка стоять адміністрація президента, медіа, які “робили з Героя української нації божевільного”, націоналістам вдалось добитись перемоги і змусити його піти з посади на час слідства.

“Боротьба не буде простою, одноденною. Але якщо ми будемо діяти кожен день, не зневірюючись, протиставляти їхнім грошам наші ідеї, то ми отримаємо свою Україну”, – наголосив Білецький.

Центр столиці перебував під посиленим контролем поліції.

Як повідомили в прес-службі ГУ НП Києва, з організаторами та учасниками мітингів проводили роз’яснювальну роботу співробітники відділу превентивної комунікації. “Поліція діалогу” постійно спілкувалася з людьми, аби попередити конфліктні ситуації та роз’яснити дії правоохоронців. Були залучені до несення служби також кінологи та вибухотехніки.

“Завдяки злагодженим діям столичних правоохоронців грубих порушень правопорядку не зафіксовано”, – зазначили в поліції.

Читайте також:
Голова штабу “Нацкорпусу” Родіон Кудряшов: Те, що ми будуємо – це феномен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна