ФСБ нібито викрила українського шпигуна. І відпустила

 

Федеральна служба безпеки Росії заявила, нібито викрила спробу передати українцеві і двом росіянам секретні військові карти місцевості.

Про це пише російське агентство РІА “Новости” з посиланням на свердловське управління ФСБ РФ.

“Де саме служать або працюють затримані – троє росіян і один громадянин України – незрозуміло. Спецслужбам якої країни вони мали намір передати секретні документи, також не уточнюється”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається лише, що вдома у трьох – в Сімферополі, Єкатеринбурзі та Омську – проведені обшуки, в ході яких вилучено електронні та паперові копії секретних топографічних карт генштабу збройних сил Росії.

У ФСБ кажуть, що передачі секретних відомостей вдалося запобігти, але кримінальну справу вирішили не порушувати, обмежившись попередженням про “неприпустимість дій, що підпадають під статті КК РФ “державна зрада” і “шпигунство”.

За твердженням служби, затримані визнали, що створювали загрозу безпеці Росії, і “відмовилися від здійснення подібних вчинків у подальшому”.

Повідомляється, що один з них раніше притягувався до відповідальності за державну зраду. Чи був засуджений – невідомо.

Читайте також:
У Росії повідомили про затримання шпигуна СБУ з Херсона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна