Трамп запрошує Путіна на розмову у Вашингтон, – ЗМІ

 

Президент США Дональд Трамп під час телефонної бесіди з президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбулася 20 березня, запропонував провести двосторонню зустріч у Вашингтоні.

Про це заявив помічник російського президента Юрій Ушаков, повідомляє 2 квітня РІА “Новости”.

“Якщо все буде нормально, я сподіваюся, що американці не відмовляться від своєї пропозиції обговорювати можливість проведення саміту. Коли наші президенти розмовляли по телефону, то Трамп запропонував першу зустріч провести у Вашингтоні, в Білому домі”, – сказав Ушаков.

При цьому він зазначив, що можливість зустрічі в першій половині року не обговорювалася.

Трамп раніше підтвердив, що дзвонив Путіну, щоб поздоровити його з перемогою на виборах? і запропонував зустрітися, але не називав місця зустрічі.

Американський телеканал NBC сьогодні повідомив, що Трамп під час розмови з Путіним 20 березня заявив, що США готові до гонки озброєнь і виграють її.

Як відомо, США прийняли рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття консульства РФ в Сіетлі, в рамках узгоджених зусиль з союзниками, щоб покарати Росію за напад із застосуванням смертоносної нервово-паралітичної речовини у британському Солсбері.

Російська влада у відповідь заявила про висилку 60 американських дипломатів і закриття генконсульства США в Санкт-Петербурзі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна