“Плодів миру просимо для України”, – великодня промова Папи Римського

 

Папа Римський Франциск у Великодньому посланні “Місту і світу”, проголошеному 1 квітня, підніс молитву зокрема й за мир в Україні.

“Плодів миру просимо для України, аби зміцнювалися кроки на користь згоди та були полегшені можливості для здійснення гуманітарних ініціатив, яких потребує населення”, – сказав, серед іншого, понтифік у святковій промові з балкону базиліки Святого Петра у Ватикані.

Як передає “Радіо Ватикану”, Папа побажав, аби Христос приніс “плоди нового життя дітям, які з причини війн і голоду зростають без надії, позбавлені освіти й медичної допомоги, а також для похилих віком”.

“Плодів миру” Франциск також попросив “для всього світу, починаючи від Сирії, населення якої виснажене війною, якій не видно кінця”, та щоб “світло Христа просвітило сумління політичних та військових керівників, аби без зволікань покласти край війні та пошанувати гуманітарне право”.

“Плодів діалогу просимо для Корейського півострова, аби переговори, що саме тривають, сприяли гармонії та примиренню регіону. Нехай же ті, на кому безпосередня відповідальність, діють мудро та розсудливо”, – додав глава католицької церкви.

1 квітня Великдень святкують християни західного обряду і всі, хто користується григоріанським календарем.

Читайте також:
Папа Римський поділився секретом, який пов’язаний з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна