“Поліція ДНР” до смерті забила 18-річного хлопця за прогули в ПТУ, – соцмережі

Влад Гіневич

В окупованій Макіївці (Донеччина) так звана “поліція ДНР” у райвідділку закатувала до смерті 18-річного Владислава Гіневича, якого викликали туди на “профілактичну бесіду” через прогули занять в ПТУ.
Про це повідомив журналіст і блогер Денис Казанський, спираючись на дописи в соцмережах мешканців ОРДО – знайомих загиблого.

Інцидент стався 28 березня.

Повідомлення про вбивство Влада розмістили в соціальних мережах його друзі.

“Вчора Влада забрали в міліцію. Забрали разом з мамою, відвезли на Бутовський поворот, біля паспортного столу. Його завели, а її залишили на вулиці. З її вуст вам доношу – вона чекала його годин 5-6, і він їй написав: «мам, принеси поїсти». Вона стукала, але її не впускали. Потім приїжджає швидка… Вона каже, що зрозуміла, що щось тут не гаразд. Потім через деякий час виходять і питають: «Ви Гіневич?» І сказали: ваш син помер…”

Друзі не вірять у те, що 18-річний Влад помер сам, і стверджують, що в “поліції” його били по голові.

Поховали Владислава Гіневича 30 березня. Його дівчина Тетяна написала в коментарях, що була на його похоронах і бачила на тілі Влада сліди тортур і побоїв – у “поліції” його душили пакетом, били по голові.

Після того, як з подачі друзів і родичів скандальна історія пішла гуляти по соцмережах, в МВС ДНР випустили заяву з приводу того, що сталося.

Хлопця нібито запросили на бесіду з приводу прогулів у профтехучилищі. Там, за словами бойовиків, він зізнався, що вживає наркотики. А потім взяв і сам помер просто у відділі.

“Все це, звичайно, звучить як повне безумство. Викликати повнолітню людину в поліцію за прогули в ПТУ – шизофренія. Вчитися чи ні – добровільна справа кожного… Контролювати навчання дорослого хлопця – не справа поліції. Навіть такої потворної і фейкової, як “поліція ДНР”. Ніде в світі не заарештовують за двійки і прогули”, – пише Казанський.

За його словами, ще з 2014 року зниклими безвісти в “ЛДНР” числяться сотні людей, і в коментарях до посту про смерть Влада інші макіївчани пишуть про свій досвід взаємодії з “поліцією ДНР”.

“Ось тільки куди звертатись родичам? Куди скаржитись? До суду, де сидять такі ж бандити, як і в поліції? Іти до главмародера Захарченка, на якому теж висить гора трупів? На жаль, тільки такими гіркими уроками людям можна пояснити всю небезпеку і безвихідність сепаратистських республік і референдумів. У фейковий державі ні у кого немає прав. Хто сильніший – той і вирішує, кому жити, а кому вмирати. Всі однаково беззахисні перед озброєними відморозками – і прихильники України, і ті, хто співчуває РФ. Привід, за що побити і вбити завжди знайдеться. Влада Гіневича ось вбили за прогули в ПТУ”, – зазначає Денис Казанський.

Читайте також:
“ДНРівські” вбивці 16-річного Степана Чубенка отримали вирок суду
– довічне ув’язнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна