Дипвійна: Москва висилає ще півсотні британських дипломатів, Лондон відповідає

 

У суботу, 31 березня, Росія повідомила Лондону про вислання з РФ ще “трохи більш ніж 50” британських дипломатів.
Про це заявила речниця російського МЗС Марія Захарова, передає DW.

“Ми просили про паритет. Британці мають на 50 дипломатів більше (в Росії – “Н”), ніж росіяни (у Великій Британії)”, – цитують Захарову ЗМІ.

Росія до цього часу уже вислала 23 британських дипломатів у відповідь на аналогічне вислання російських дипломатів зі Сполученого Королівства.

Тим часом британська влада розглядає можливість закриття російського торговельного представництва.
Торгпредставництво РФ, розташоване на півночі Лондона, в уряді Великої Британії вважають “шпигунським лігвом”, пише The Telegraph з посиланням на інформоване джерело.

Крім торгової місії, у Кремля є ще три основні “бази” на Острові: посольство, генеральне консульство і заміська нерухомість в прилеглих до Лондона графствах, зазначає видання.

У цей же день Росія пригрозила Лондону можливими оглядами британських літаків, якщо Лондон не надасть пояснень щодо огляду, який британські правоохоронці провели на літаку російської компанії “Аерофлот” напередодні.
Згідно з заявою російської сторони, представники британської митниці піднялися на борт літака, що прилетів з Москви, та провели огляд повітряного судна. Причини і мета огляду не були пояснені.

Нагадаємо, підставою дій Лондона є отруєння на британській території екс-шпигуна ГУР Сергія Скрипаля, який працював на МІ-6, і його доньки Юлії.
Лондон звинувачує в отруєнні з застосуванням нервово-паралітичної речовини “Новачок” Росію. Москва звинувачення відкидає.

Російське посольство у Великій Британії “наполягає на праві” зустрічі з Юлією Скрипаль, яка опритомніла у лондонській лікарні.

На знак солідарності з Британією видворили російських дипломатів майже 30 країн світу, зокрема й Україна.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна