СММ ОБСЄ планує відкрити нові передові патрульні бази в ОРДО

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ планує відкрити нові передові патрульні бази в містах на території окупованих районів Донецької області, зокрема біля кордону з Росією.
Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави ОБСЄ Олександр Хуг, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Ми плануємо відкривати нові передові патрульні бази у двох районах поблизу лінії розмежування, наприклад, у Докучаєвську – там, де нам надають підтримку збройні формування. Але ми також плануємо відкрити передові патрульні бази поблизу неконтрольованих ділянок кордону з Російською Федерацією, в таких населених пунктах, як Новоазовськ та Амвросіївка”, – зазначив Хуг.

Він  уточнив, що щодо цих двох населених пунктів ОБСЄ досі не отримала однозначної відповіді від бойовиків Донецька про те, чи готові вони надати місії відповідну підтримку для відкриття там передових баз.

За його словами, СММ ОБСЄ не зможе показати повну картину, поки їй будуть обмежувати доступ.

Читайте також:
СММ ОБСЄ запускає безпілотники далекої дії і просить їх не збивати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна