Пожежа в наметовому таборі ЗСУ на Чернігівщині: один потерпілий

 

У Чернігівській області в наметовому містечку військової частини, що дислокується біля селища Гончарівське (ППД 1-ї танкової бригади) сталася пожежа.
Внаслідок загоряння було травмовано одну особу: військовослужбовець-контрактник ЗСУ дістав опіки другого ступеня, також згорів намет та було пошкоджено військове майно – ліжка, спальники.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, зазначивши, що вогонь спалахнув о 7:30 ранку в четвер, 29 березня.

“В ході огляду місця події за участю спеціалістів попередньо встановлено, що пожежа сталася внаслідок порушення правил пожежної безпеки, а саме – правил експлуатації військової печі ПОВ 57 (буржуйка – “Н”)“, – сказано в повідомленні.

Потерпілого військовослужбовця було доправлено до Чернігівського військового госпіталю, де йому було надано необхідну допомогу. Зараз стан його здоров’я оцінюється як задовільний.

Військовою прокуратурою за фактом пожежі розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України (“порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей”).

Проведення досудового розслідування доручено Чернігівському районному відділенню поліції ЧВП ГУНП у Чернігівській області за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону. До розслідування залучено спеціалістів Центрального управління безпеки військової служби Генштабу ЗС України.

 

Як інформувала “Новинарня“, схожий інцидент з піччю-буржуйкою відбувся і ніч на 13 березня в наметовому таборі на полігоні “Широкий лан” у Миколаївській області – тоді загинув один військовий, семеро постраждали.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна