Завдяки блокування “Водафона” бойовики “ДНР” заробили вже $1 млн., – ЗМІ

 

За час відключення українського мобільного зв’язку ватажки т.зв. “Донецької народної республіки” заробили приблизно 42-60 мільйонів російських рублів, або від 750 тисяч до 1 мільйона доларів.

Про це йдеться в аналітичній доповіді громадської організації “Донецький інститут інформації”.

Зазначається, що такий дохід бойовики отримали упродовж січня-лютого 2018 року від продажу 500 тисяч “стартових пакетів” власного мобільного оператора “Фенікс”.
А надходження від подальшої абонентської плати та плати за послуги будуть значно вищими.

Як інформувала “Новинарня“, з 11 січня мешканці окупованих районів Донеччини залишилися без українського мобільного зв’язку (останнім оператором там залишався “Vodafone Україна”). Зв’язок зник з технічних причин. Відновити його не змогли через неможливість домовитись про ремонтні роботи в ОРДО – за даними ЗМІ, бойовики свідомо блокують відновлення зв’язку “Водафон”, щоб заробляти на своєму “Феніксі”.
При цьому оператор сепаратистів працює на базі захоплених станцій українського оператора “Київстар” і не забезпечує зв’язок з Україною.

Читайте також:
Зв’язок Vodafone поновився для ОРЛО.
Про ОРДО говоритимуть у Мінську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна