Замінник поліції: на Хмельниччині вперше в Україні запроваджують “соціальних перемовників”

 

Презентація проекту “Інститут соціальних перемовників” на допомогу дільничним поліцейським відбулася в Хмельницькому у четвер, 29 березня.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції Хмельниччини.

“Усі конфлікти і проблемні ситуації, які можна усунути без втручання поліції — це і буде завданням майбутніх соціальних перемовників”, — пояснив заступник начальника ГУНП Валентин Білянський.

“Інститут соціальних перемовників успішно діє у більш ніж у 20 країнах світу. А от в Україні Хмельницька область стала першою, де впроваджуватиметься така практика”, – зазначили в поліції.

Перші цивільні помічники дільничних цього року з’являться в Маківській, Меджибізькій та Старосинявській об’єднаних територіальних громадах.

Планується, що соціальні перемовники будуть “такими собі місцевими помічниками дільничного і працюватимуть на упередження серйозних конфліктів та правопорушень”.

Майбутні перемовники пройдуть спеціальний навчальний курс, який включатиме основи юридичних знань, психологію та мистецтво комунікації.

Проект реалізується ГУ НП у Хмельницькій області спільно з Агенцією сталого розвитку “АСТАР” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Читайте також:
“Вона працює”. Князєв розповів, як діє відроджена Києвом поліція Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна