СБУ затримала в Одесі ще одного торговця зброєю

 

Співробітники СБУ заблокували в Одесі збут вогнепальної зброї та боєприпасів, які надходили з району проведення антитерористичної операції.
Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки України 29 березня.

“Правоохоронці встановили, що мешканець Одеси скуповував зброю незаконно вивезену з району проведення АТО, займався її реставрацією та переробляв травматичну і сигнальну на бойову з метою продажу. «Клієнтів» він підшукував в інтернеті на тематичних форумах. Серед «замовників» були, зокрема, представники кримінальних кіл регіону”, – інформує СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували декілька фактів незаконної реалізації зброї.

Працівники СБ України затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зазначається, що під час обшуків за місцем проживання та роботи “ділка” вилучили сім пістолетів та револьверів, три гранати Ф-1, тротилову та димову шашки, сім вибух-пакетів, сигнальну міну, сім одиниць холодної зброї та близько тисячі набоїв різного калібру.

Фото: СБУ

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (“Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”) тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправних дій.

Як інформувала “Новинарня“, 19 січня в центрі Одеси на вулиці Новосельського, 48 виникла стрілянина, був убитий місцевий житель Валентин Дорошенко, який чинив опір поліції і почав стріляти, коли в нього спробували перевірити документи.
Пострілами з кустарного пістолета-кулемета він поранив трьох поліцейських, з яких один згодом помер від ран, та вбив ще одного чоловіка.
Поліція штурмом взяла приміщення, де був стрілець. У підвалі виявили зброярню – у ній антимайданівець Дорошенко виготовляв бойову зброю кустарним способом.

Читайте також:
На Луганщині орендарі зберігали у квартирі величезний арсенал зброї і боєприпасів

Поліція показала фото з підпільної зброярні
одеського “стрільця-сталініста” Дорошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна