Отримав тюремний строк сумський агент РФ, який планував підрив військового об’єкта в День ЗСУ

 

У Сумах місцевого жителя – агента спецслужб РФ – засудили за замах на вчинення терористичного акту до 4 років ув’язнення.
Про це 28 березня повідомив прес-центр Служби безпеки України.

“Правоохоронці встановили, що мешканець обласного центру був завербований російськими спецслужбами. Співробітники СБУ задокументували, що на початку грудня 2017 року зловмисник отримав завдання від своїх кураторів щодо здійснення терористичного акту на одному з військових об’єктів у День Збройних сил України (6 грудня – “Н”). Вибуховий пристрій еквівалентний майже 2 кг тротилу був переданий через «закладку».
Співробітники СБ України затримали зловмисника при спробі закласти вибухівку під військовим об’єктом. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника було виявлено комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності на користь країни-агресора”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Зазанчається, що в ході досудового розслідування терорист надав слідству всю необхідну допомогу.

Суд визнав затриманого винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (“замах на злочин”) та ч. 2 ст. 258 (“терористичний акт”) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Читайте також:
СБУ звітує про попереджений теракт у День Збройних сил на Сумщині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна