На Львівщині затримали клерка ДМСУ, який за хабар допомагав швидше отримати закордонні паспорти

 

Служба безпеки України викрила на хабарі головного спеціаліста Самбірського міськвідділу Державної міграційної служби Львівської області.

Правоохоронці встановили, що посадовець систематично вимагав гроші з місцевих жителів за позачергове оформлення документів та пришвидшене виготовлення паспортів для виїзду за кордон. Один готовий пакет документів ділок оцінював у 1,5 тисячі гривень, повідомляє прес-центр СБУ 29 березня.

Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання зловмисником від мешканця обласного центру 6 тисяч гривень неправомірної вигоди за видачу чотирьох закордонних паспортів.

Співробітники СБ України затримали посадовця на робочому місці під час одержання всієї суми хабара.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабара”) тривають слідчі дії.

Як відомо, через велику завантаженість поліграфкомбінату “Україна” виготовлення закордонних біометричних паспортів зараз розтягується до трьох і більше місяців.

Читайте також:
“Спалили” на біопаспорті: в Херсоні попалася офіцер “МГБ ДНР” Еліна Борозенна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна